דייג פיתיונות בכינרת – המדריך המלא לדייג במים מתוקים

ברוכים הבאים לחנות "בדרך לכנרת – עוצרים אצל נפתלי", החנות של ערוץ הדיג במים מתוקים! אצלנו תמצאו את כל ציוד הדיג הנדרש לדייג בכנרת, בירדן ובמאגרים. במאמר הבא נדבר על

ברוכים הבאים לחנות "בדרך לכנרת – עוצרים אצל נפתלי", החנות של ערוץ הדיג במים מתוקים! אצלנו תמצאו את כל ציוד הדיג הנדרש לדייג בכנרת, בירדן ובמאגרים. במאמר הבא נדבר על אחד התחומים החשובים ביותר בדיג במים מתוקים: דיג פיתיונות – מה נכון, מה עובד, ואיך להפיק את המקסימום מכל יציאה למים.

מהו פיתיון נכון לדיג בכינרת?

כמעט כל דגי המים המתוקים, ובפרט אלו שבכנרת, מגיבים טוב יותר לפיתיון טבעוני – כזה שמורכב מתערובות צמחוניות ולא פיתיון מהים התיכון כמו חזה עוף, קלמארי או שרימפס. הרבה דייגים שמגיעים מהים עושים את הטעות הזו ומביאים איתם את פיתיונות הים – אך למעט דגים מסוימים כמו השפמנון, רוב דגי הכינרת לא ייגשו בכלל לפיתיון מהסוג הזה.

כאן נכנסת לתמונה תערובת הפיתיון של ערוץ "הדיג במים מתוקים" – תערובת ייחודית שמכילה כ־18 סוגי קטניות, גרעינים וקמחים טבעיים, עם שילוב של ריחות וטעמים חזקים במיוחד שמגרים את כל סוגי הדגים שבכנרת – מהמושט הקטן ועד לקרפיונים הגדולים.

תירס וטייגר נאט – הפתעה למי שלא מכיר

אחד מהפיתיונות שהכי מצליחים בכינרת הוא התירס. כן, פשוט תירס! הדגים בכינרת ממש אוהבים אותו – קל, נגיש, זול ומאוד אפקטיבי. ניתן להשתמש בתירס רגיל, תירס סיליקון או אפילו פופ-אפים בטעמי תירס לציפה על פני המים.

עוד פיתיון מנצח (שפחות מוכר למי שלא דג קרפיונים) הוא ה"טייגר נאט" – אגוז הנמר. מדובר באגוז מיוחד, שהקרפיונים הגדולים של הכינרת פשוט לא עומדים בפניו. אותו לא שמים ישירות על הקרס אלא על שיטת "ריג שערה" – ריג חכם ומבוסס חוט נפרד שמחובר לקרס בצורה כזו שהאגוז יושב בחוץ – שיטה יעילה מאוד לדיג קרפיונים מנוסים.

בורי בכינרת – קפיץ סיני זה המפתח

דג הבורי בכינרת מגיב בצורה יוצאת דופן לשיטת דיג מיוחדת: הקפיץ הסיני. מדובר בקפיץ מתכתי, אשר סביבו מחוברים כחמישה קרסים, ולעיתים גם ריג נוסף המשתלשל מלמטה. על הקפיץ שמים את תערובת הפיתיון, ועל הקרסים – תירס סיליקון או פופ-אפים צפים.

הסוד כאן הוא בפיזור הקרסים סביב הפיתיון – מכיוון שהבורי לרוב נזהר ולא תוקף ישירות את הקרס, אלא נוגס בפיתיון שעל הקפיץ. הקרסים שמרחפים סביבו לוכדים אותו בלי שהוא שם לב – וכך אפשר לתפוס את דגי הבורי הגדולים של הכינרת, שהם גדולים בהרבה ממה שתמצאו בים התיכון.

מושטים ושפמנון – גם הם במשחק

המושטים, כמו הבורי, מגיבים טוב לשיטת הקפיץ הסיני. רק שפה עדיף לעבוד עם קרסים קטנים יותר, ותירס רגיל (ולא סיליקון). זו שיטה יעילה מאוד – במיוחד כאשר מכוונים ללהקות מושטים בצהריים או לקראת השקיעה.

לגבי השפמנון – לא צריך יותר מדי השקעה. מדובר בדג שיתפוס גם על פיתיון רגיל של קפיץ, לעיתים גם כשלא ממש מתכוונים. הוא מגיע בקלות, ובכמות – אך אם רוצים ממש להתמקד בו, אפשר להוסיף פיתיון בשרי שמושך אותו יותר מהרגיל.

איפה לומדים עוד?

כל השיטות, ההסברים והטכניקות מוזכרים גם בערוץ היוטיוב שלי – ערוץ "הדיג במים מתוקים". אתם מוזמנים לצפות, ללמוד, להגיב ולשאול – והכי חשוב, לבוא אליי לחנות – "בדרך לכנרת, עוצרים אצל נפתלי". כאן תמצאו ציוד, ייעוץ, תערובות פיתיון מקצועיות, הדרכה אישית, והכל ב-10 דקות מהכנרת.

אולי יעניין אותך